Installatie van uw zonne energiesysteem

De installatie van een zonne energiesysteem neemt niet veel tijd in beslag en zal, mits goed geïnstalleerd, vele jaren gratis stroom leveren. Een optimaal rendement verkrijgt u door een juiste installatie van het systeem welke wij geheel voor u verzorgen.

Zonnepanelen

De zonnepanelen zijn het meest zichtbare onderdeel van het zonne energiesysteem en tegelijkertijd ook het meest kwetsbaar voor weersinvloeden zoals hagel en wind. Het is dus van essentieel belang dat de panelen kwalitatief hoogwaardig zijn en vakkundig worden gemonteerd.

Daarom werken wij uitsluitend met bekende en beproefde systemen van A fabrikanten. Bovendien beschikken we over ervaren monteurs die volgens de voorschriften de gehele montage verzorgen waardoor u verzekerd bent van fabrieksgarantie.

Kabels en leidingen

Zonnepanelen worden onderling met behulp van kabels aan elkaar gekoppeld. Deze kabels worden door een gat in het dakbeschot of in de muur aan de omvormer gekoppeld. Vanaf de omvormer verzorgen we tevens de aansluiting in uw meterkast. Vooraf adviseren wij u uiteraard over de optimale route voor de kabels en leidingen.

De omvormer

De omvormer kan op uw vliering, zolderkamer, overloop of in de meterkast worden geplaatst. Er zijn zelfs omvormers die geschikt zijn voor plaatsing buiten. De ruimte die nodig is voor de omvormer is afhankelijk van de grootte van het systeem en het model van de omvormer. Voor woningen is de grootte van de omvormer vergelijkbaar met 2 tot hooguit 4 schoenendozen.

Omvormers zijn voorzien van led lampjes die op groen staan als de omvormer goed functioneert. Tegenwoordig bieden omvormers de mogelijkheid om op vergelijkbare wijze de werking van de panelen in de gaten te houden. Wij beschikken over omvormers die door middel van software op uw computer of internet aangesloten kunnen worden. Als gebruiker heeft u volledig inzicht in het functioneren van uw zonne energiesysteem. Niet alleen over de werking maar ook over de opbrengst. Vanaf vier panelen leveren wij dit zelfs standaard!

Netkoppeling

Uw zonne energiesysteem wordt aangesloten op het energienetwerk. Hierdoor kunt u een overschot aan stroom terugleveren en salderen met uw eigen gebruik. Het energienetwerk en de installaties die er op worden aangesloten moeten aan strenge eisen voldoen. Zowel de zonnepanelen als de omvormer moeten onder andere voorzien zijn van een Europese certificering.

Voor zonne energiesystemen boven de 700 Watt geldt dat ze door een gecertificeerde installateur op het energienetwerk moeten worden aangesloten. Hiervoor ontvangt u een zogenaamde ‘installateurs verklaring’. Bij ons is dit uiteraard standaard inbegrepen.