Zonne energie

Zonne energie is de belangrijkste energiebron op onze planeet. Een oneindige bron van licht en warmte die zorgt voor leven van mensen, dieren en planten. Zonne energie kan middels zonnecellen of zonnecollectoren omgezet worden naar bruikbare energie. Hoewel de oudste toepassingen van zonne energie al van ver voor de Griekse oudheid stammen, is de basis voor de moderne technieken gelegd in de 19e eeuw.

Iedereen is ervan overtuigd dat fossiele brandstoffen zoals steenkool, gas en olie opraken. Om onafhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen of energieleveranciers is zonne energie de oplossing. Bovendien draagt het bij aan een schoner milieu en bespaart het u kosten. Het is hiermee een uitstekend alternatief voor een spaarrekening of belegging.

Particulier

Als particulier betekent zonne energie een directe kostenbesparing en in de meeste gevallen een waardestijging van uw woning. Niet in de laatste plaats door een gunstiger energielabel. Omdat veel woningen gunstig zijn gelegen ten opzichte van de zon, zijn aanzienlijke rendementen haalbaar. U heeft overigens geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Als u een zonne energiesysteem financiert kunt u bovendien het investeringsbedrag aftrekken in box 1.

Bedrijven

Voor bedrijven is zonne energie een uitstekende kans om te laten zien dat de organisatie maatschappelijk betrokken is. Naast een lagere energierekening kunt u echter ook gebruik maken van diverse fiscale mogelijkheden en de energie investeringsaftrek. Kortom, naast een beter imago levert zonne energie direct financieel voordeel op. Uitgebreide informatie over zonne energie. Wilt u meer weten over zonne energie? Download hier gratis de algemene informatie die we voor u beschikbaar hebben.

 
Wilt u meer weten over zonne energie? Download onze technische informatie.